söndag 18 augusti 2024

Ännu en trädgårdsdag

Jag har varit ute i trädgården och grejat mest hela dagen idag också. Jag höll mig längs grusgångarna nere runt bastustugan, där jag friserade murgröna, klippte in perukbusken, planterade om lite och grejade med allmänt sensommarunderhåll både här och där. 

I en korg vid den röda bänken hade jag ett stort buxbomklot, som jag köpte på rea förra hösten. Det är i och för sig trevligt med buxbom i krukor som man kan flytta runt, men det börjar gulna och se ledset ut, så jag grävde ner det i riktig jord. Hoppas att det tar sig.


Längre in på den här sidan grusgången ligger det ett ganska stort område under presenning, som ni kanske minns. Jag är onekligen lite sugen på att börja gräva ut där, men idag började jag med att rensa upp området som redan är planterat. Jag slarvade lite med vårstädningen, och under sommaren har det växt upp ganska mycket ogräs mellan plantorna. Det gäller att försöka täcka jorden lite mer. Redan förra året satte jag flera plantor benved som marktäckare i framkant här, och idag flyttade jag över ytterligare några från en annan rabatt. De två vidjehortensiorna av sorten 'Annabelle' planterade jag i höstas. De har varit jättefina de senaste veckorna, men nu börjar blommorna vissna och se lite tråkiga ut. Den ljuvligt ärgade kopparkitteln är ett gammalt loppisfynd, som har stått på flera olika ställen i trädgården genom åren. Nu får den stå här ett tag. 


Och vips så var klockan 17:30 och det var dags att pallra sig in. Så härligt med två heldagar i trädgården. Nu har jag tankat energi för en ny inomhusvecka på jobbet. Kanske är det tur att jag får gå dit imorgon, så att min stackars kropp får vila lite, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!