måndag 19 augusti 2024

Blommande rhododendron

Helt plötsligt blommar två av de tre rhododendronbuskarna som jag flyttade från pallkragarna tidigare i sommar. Blomning i augusti! Förvisso med väldigt små blommor, men iallafall. Jag blev helt paff när jag upptäckte det, för det har jag inte upplevt förr. 

Först tänkte jag att buskarna kanske blommar för att de tror att de håller på att dö, men när jag googlar det så ser jag att det tydligen inte är helt ovanligt med en andra blomning på hösten för just den sorten jag har: 'Cunningham's white'. Huruvida blomningen nu kommer att påverka blomningen i vår vet jag faktiskt inte. Det får jag utvärdera till våren.

För övrigt var det bara 7 grader varmt ute när vi vaknade imorse. Huuu... Sen steg temperaturen i och för sig till en bit över 20 grader under dagen, men det känns onekligen som att det är annorlunda luft i omlopp nu än vad det var för ett par veckor sedan. Man ska inte ropa höst i onödan, men nog är det tur att man kan dra på rumpvärmen i bilen.

4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig överraskning att den blommar om. Håller tummarna att den vill blomma i vår igen. Kan ingenting om rhododendron men tänker att den trivs där eftersom den blommar igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De blev nog iallafall glada över att slippa sin tidigare tillvaro inklämda i pallkragar. 😊

      Radera
  2. Den blommar säkert till våren igen.
    Inne i stan finns det flera av dessa buskarna o dom blommor tidigt på våren o sen kommer oftast en blomning på hösten också med mindre o färre blommor, men vad vackert det är när man ser dom vid denna tiden. Såg dom blomma i söndags inne i stan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, bra att veta. Jag håller tummarna för vårblomning också. 💚

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!