fredag 30 augusti 2024

Bukett, gräsklippning och helgplaner

Idag körde jag hemmakontor till halv fyra. Sen tog det tvärstopp i hjärnan, så jag stämplade ut och begav mig ner till byns finaste lilla blomsteraffär för upphämtning av födelsedagsbukett nummer två. Jag har pausat min "prenumeration" ett par veckor, men idag kände jag att det här var precis vad jag behövde för att kicka igång helgkänslan. Oj, sicken bukett jag fick!

Vad är den här vita blomman för spännande sort? Som en korsning av en hyacint och en ananas, hihi!

Sen drog jag ut min kompis gräsklipparen. Vi behövde luftas båda två, efter att ha suttit instängda hela veckan. Jag inomhus på jobbet, och den stackars klipparen i en ångande sensommarvarm lada. Fast först fick jag plocka upp en massa fallfrukt, som låg och drällde på gräset. Det finns nästan inget som luktar så äckligt som överjästa mosiga päron som ligger i solen och ruttnar... 

Jag tittar på min ljuvliga bukett och tänker att jag absolut måste så lite solrosor nästa år. Sådana där nätta och fina och lite buskiga sorter, som kommer i ljuvligt glassiga färger, och som man kan plocka in och sätta i vas. 


Imorgon ska jag köra in till Kristianstad och hämta mormors bärnstenshalsband, som jag har lämnat in för trådbyte hos en juvelerare. Sen blir det kanske äntligen tid för lite fönstermålning på norrsidan, så här innan sommaren tar slut. Två av de fyra fönstren renoverades ju redan förra hösten och målades med linoljefärg efter alla konstens regler, men de andra två hoppade vi över då. Kontrasten är ganska stor, om man säger så. Jag är lite sugen på att köpa en sådan där speedheater av kobramodell för att underlätta borttagningen av den gamla färgen (som inte är linolja), så det kanske jag passar på att kika efter när jag ändå är i stan. Jag vet att de kostar en slant, men det kan det ju nästan vara värt för att slippa krångla. Det lär ju dessutom bli fler fönster som ska målas i framtiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!