onsdag 21 augusti 2024

Sugen på lite nytt

Efter tvätten har jag inte fått upp köksgardinerna i köket än. Först måste jag stryka dem, och på några ställen har fuskfållbandet (ni vet sådant där man stryker på) lossnat lite och behöver fästas tillbaka igen. Konstigt vad sådana där enkla småprojekt tar emot ibland. Å andra sidan är jag lite sugen på att äntligen sy gardiner av det där tyget jag köpte på Erikshjälpen i Malmö för hundra år sedan. (Nåväl, två år sen iallafall.) Vore det ändå inte mysigt med lite murrigare färger än vitt till hösten? En och annan raksöm borde jag ju klara av. Eller så kan jag köpa mer fuskfållband och stryka på. 


Dessutom är jag sugen på att ändra om lite i smatten. Jag vill prova att vrida om hyllplanen en kvarts varv och sätta dem på samma vägg som kylskåpet, så att de kommer rakt ovanför det lilla hörnbordet istället för att hamna på kortsidan av det. Fast då får jag korta av hyllorna lite. Kanske ha fina träkonsoller och sätta in ett hyllplan till. Inte för att det inte är fint som det är, utan för att jag är sugen på något nytt. 


Vill man inte alltid ha lite förändring hemma den här tiden på året? I mitt fall slår det aldrig fel. Kanske är det dags för ett eller annat inomhusprojekt till helgen. Vi får väl se om jag kommer på bättre tankar. 

1 kommentar:

  1. Känner också att man vill ändra på hösten, vet däremot inte varför. som en omstart kanske.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!