fredag 13 september 2024

Norrsken i Skåne

Sent igår kväll såg vi på Facebook att folk här hemma i byn lade ut bilder på norrsken. Varken maken eller jag hade sett norrsken förut, och här nere i Skåne hör det ju verkligen inte till vanligheterna, så det ville vi naturligtvis inte missa. Vi släckte alla lampor i huset och tog oss ut på kökstrappan. Först såg vi inte någonting, men det var stjärnklart och lite kallt ute, och efter en stund noterade vi att det faktiskt var ett märkligt ljus på himlen. Ett tilltagande rosa ljusstråk lyste upp Karlavagnen, och när vi tittade upp mot himlen genom mobilkameran stod det klart att det verkligen var norrsken. Så läckert!


Fast lite antiklimax var det allt, för ljuset var inte alls lika starkt i verkligheten som på bild. Och jag hade ju faktiskt föreställt mig att norrsken skulle vara GRÖNT, hihi! Men nu har jag iallafall sett norrsken. 

2 kommentarer:

  1. Du får åka lite längre norrut för grönt norrsken :-) Har sett det från Sundsvall och norrut. Söderut så syns inte den gröna brytningen utan bara de röda, enligt min erfarenhet. Kanske är något proffs som vet anledningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag får erkänna att jag faktiskt aldrig har varit norr om Dalarna. Det får nog bli ändring på det. 😊

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!