lördag 12 oktober 2024

Höstfärger och loppisbord

Idag spontanköpte jag ett litet bord på en av byns loppisar. Ett med snirkliga ben och en stenskiva som är sönderslagen och limmad på mer än ett ställe. För 50 kronor kan man kosta på sig att chansa. Nu passade det ingenstans inne i huset (vilket jag nog inte riktigt trodde heller), men på avsatsen utanför ytterdörren kan det kanske få stå ett tag. Här står det under ett litet takutsprång, men i ärlighetens namn tänker jag att det inte gör så mycket om det blir lite slitet av väder och vind. Det har ju liksom redan en fot på tippen. Pumporna i terracotta är loppisfynd från tidigare år. Tanken var egentligen att ställa dem på verandatrappan på framsidan, men de hamnade här så länge. 


Det har varit underbart höstväder idag. Jag har varit ute och grejat hela eftermiddagen. Jag fick börja med att plocka iordning lite grann i ladan, för att få plats med grejer som ska in där på vinterförvaring. Det börjar absolut bli dags för en rejäl utrensning där igen, för jag har alldeles för mycket grejer, men det får bli nästa år. Sen flyttade jag in lite grejer, tömde några krukor och fixade till lite fint på uteborden. Men framförallt njöt jag av de underbara höstfärgerna. Nu sprakar det verkligen. Lovely!


Det är fortfarande mycket kvar som ska in, så det får nog bli lite utomhustid imorgon igen. Vi behöver högtryckstvätta trappen på baksidan också, för den är extremt igengrodd av smuts och gud-vet-vad. Tja, vi får väl se vilket humör vi vaknar på. Det kan bli något helt annat också. 

1 kommentar:

  1. Vilket kap du gjort. Vilket fint litet bord. Såg liknande i Klövsjö en gång på ett café som jag gärna velat släpa hem. De var inte till salu dock. Passar jättebra där utanför din ytterdörr tycker jag. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!