fredag 11 oktober 2024

Trädgårdskrukor och stakar på verandan

Jag har fortfarande inte plockat undan så mycket i trädgården, men häromkvällen kom jag iallafall på att jag kunde plocka in några av de mindre plantorna och ha dem inne i huset istället. Två variegerade murgrönor planterade jag ihop i en kruka och satte på det lilla pelarbordet ute på glasverandan. Där kan den få stå så länge det inte blir smällkallt, tänker jag. 

I en ampel på en krok i taket stoppade jag ner en rejäl planta plättar i luften. Vi får väl se om den gillar läget när det blir kallare, men annars får jag väl flytta in den i huset. 

Ser ni förresten min lilla samling röd-gröna ljusstakar, som jag skrev om förra helgen? De två till höger är de jag köpte på loppis i söndags (30 kronor styck) och de två vänstra är gamla loppisfynd, som jag rotade fram ur ett skåp på vinden. Det är ju egentligen två helt olika modeller, men färgsättningen är baske mig exakt likadan. Same same, but different. Är de lite för juliga, kanske? Fast nu låter jag dem stå framme ändå. Jag känner att jag gärna smyger in lite dämpat röda färger som kontrastfärg till allt grönt. 

Den här veckan rusade förbi i rekordfart. Fast jag är som vanligt absolut redo för helg. Ikväll blir det som vanligt tacotema på maten, och sen blir det TV-kväll med "Tyst vittne" och "Cyklopernas land". Det kan hända att man får en godispåse också. Bästa fredagsupplägget. 

Imorgon börjar höstrean på Oppmanna plantskola (50%), och man känner sig ju onekligen lite lockad att åka dit. Fast det hoppar jag nog faktiskt över. Jag har nog att greja med inför vintern. Blir det sol imorgon ska jag nog ta tjuren vid hornen och börja röja upp i krukor och växthus. 

4 kommentarer:

  1. Très chaleureux, cela donne envie de boire un thé tout en lisant un bouquin.
    Bon week-end !

    SvaraRadera
  2. Jag tycker inte stakarna är juliga. Väldigt trevligt där på verandan med murgröna och plättar i luften. Trevlig Helg! Kram Pia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!