söndag 6 oktober 2024

Trävagga och ljusstakar

Jag var lite loppissugen efter lunch och pep iväg till Lönsboda, där det ibland finns hela fem olika loppisbutiker som håller öppet samtidigt. Idag besökte jag tre av dem. Den som brukar vara bäst tillhör idrottsföreningen i byn, men nu ska de sälja huset som inrymmer loppisbutiken, och det verkar som om de redan har börjat flytta bort de bästa grejerna. Inga fynd där, men däremot shoppade jag i en av loppisbutikerna vid ICA. Där slog jag till på ett trätråg och två ljusstakar. 


Trätråget har jag tittat på tidigare, och nu fick det följa med hem. Jag är så himla svag för gamla bruksföremål. "Trävagga" stod det på en klisterlapp, men i så fall måste det väl nästan vara en docksäng. Ljusstakarna i rött och ärggrönt liknar två andra ljusstakar, som jag redan hade hemma. Fyra ljusstakar i samma stil och färg blir plötsligt en samling. Så handlar jag ofta på loppis. 


Jag svängde faktiskt förbi antikhandlaren med det vackra sålda allmogeskåpet också, för igår lovade han att ta med sig två andra väggskåp från sitt förråd. Särskilt det ena var otroligt vackert, men tyvärr alldeles för stort både på höjden och bredden. Jag vet ju egentligen inte vad jag letar efter, utan går helt på känsla. The search goes on.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!