måndag 28 februari 2011

Flätad pil

I fredags tittade en bloggvän från grannbyn förbi (i ett ärende som jag kanske kommer kunna berätta mer om vid ett senare tillfälle); det blev tillfälle för fika och många goda skratt tillsammans. Så fantastiskt trevligt det är att träffa någon i verkligheten, som man annars bara "hälsar på" via cyberrymden! Och nog känns det som om man känner varandra på riktigt, fast man egentligen inte gör det.

Den här tjejen är händig som få; jag fick två fina blomsterstöd i present som hon har flätat själv. Gissa om jag blev glad!


De har ben som går att fälla ut så att det nästan blir som en liten "teepee". Jag ser framför mig hur vansinnigt läckert det kommer bli att plantera luktärter som får klättra upp för de där benen till sommaren!

Tusen tack för besöket och presenten, P! 
Välkommen på fika snart igen!

söndag 27 februari 2011

Söndagslapp och redo för zapp

Här söndagsslappas det å det grövsta! Storhandling avklarad, mysbrallor på, kaffe och frallor till lunch, skid-VM live på datorn och planer för en smaskig lasagne till middag. - Rätt gott läge, med andra ord!

Någon fungerande TV-mottagning har vi fortfarande inte, men igår eftermiddag kom iallafall parabolen på plats. Ibland blir man verkligen imponerad över fackfolk som kan sin sak; på mindre än en halvtimme var disken uppsatt och inställd i rätt läge, sladdarna fästade snyggt och prydligt längs kanten på taket och husgaveln, hål borrat genom fönsterkarmen och kabel indragen till TV:n. Det sa bara svisch, och dessutom på en sen lördagseftermiddag; makalöst! 

Jag hade gruvat mig en hel del över hur det skulle komma att se ut med en stor parabol  på vårt lilla hus, men kände faktiskt att jag kunde andas ut när jag såg det färdiga resultatet. Disken är ändå relativt liten och diskret, och eftersom den är fästad på den gamla TV-antennen och inte på själva husfasaden, så är den inte så farligt iögonfallande. (Dessutom är den ju färgkoordinerad så att den matchar den grå färgen på husgrunden, haha!)


Nu väntar vi bara på att kortet till boxen, som borde komma med posten i början av veckan. Sen ska här zappas!

lördag 26 februari 2011

Kärleksmums

Jag är en modern människa, - jag bakar med datorn som kokbok. Inget trams med utskrivna recept, utan med datorn stående direkt på diskbänken. Vad gör det om den blir lite mjölig, det kan man ju torka bort. Det är perfekt att kunna "googla" fram precis det receptet man behöver. (Man får passa sig bara, så att man inte hamnar på hemsidan för det perfekta giftbrottet eller något sådant, hehe!)

Just nu är jag inne i en kärleksmumsperiod. Det är lite härligt 80-talsretro, så där. Jag är barnsligt förtjust i kokos och i den där tjocka, geggiga kaffeglacyren som man ska ha ovanpå. Helst vill jag skära dem i  extra stora rutor, så där som man får dem på moderna kaféer. Det ska vara MYCKET om det ändå ska vara!


Det bästa med kärleksmumsbak är att det blir TVÅ bunkar att slicka rent; en för själva smeten och en för den goda glacyren. Smaskens för sötsugna sockergrisar som Fröken Grön!  

Receptet har jag hittat här.

fredag 25 februari 2011

Sova gott

En av de största vardagsnjutningarna i livet är nästan gratis: Renbäddat i sängen! 

Extra njutbart är det när man får bädda med nyinköpta påslakan, och EXTRA extra njutbart är det när lakanen man har tittat på hela vintern helt plötsligt är nedsatta till halva priset! (Lönar det sig någonsin att handla till fullpris på Hemtex?)


Fina vita örngott med gammaldags brodyr hittade jag på Åhléns, och kuddvaret i linne med text i svart på den härligt inspirerande inredningsaffären Annorlunda Rum i Osby. Fårskinn, filtar och nalle blir pricken över i.

Här sover man som en prinsessa! 
(Och en bättre bloggplats får man faktiskt leta efter, hehe!)

torsdag 24 februari 2011

Penséer och paraboler

Årets första penséer är nu införskaffade. Eftersom det är alldeles på tok för kallt att ha dem utomhus, så har jag satt dem i en liten soppskål på köksbordet. Kanhända överlever den inte så länge inomhus (säkert lika hopplös som primulan), men för 7 kronor plantan så har jag nog råd att byta ut den när den vissnar!


För övrigt så är vi fortfarande utan TV-antenn, och därmed också utan TV. Eftersom SVT direktsänder skid-VM på nätet, så överlever vi nog ett tag till. (Vi satt just framför datorn och såg Hellner ta Sveriges första guld, hurra!)

Märklig historia det där med TV:ns vara eller icke vara; när vi köpte Solhäll och hade det som fritidshus, bestämde vi att vi inte skulle ha någon TV alls. Sen blev det fotbolls-VM ett par månader senare det året, och då föll vi för frestelsen och köpte en. Vi har ändå nöjt oss med att bara ha de marksända kanalerna och hade tänkt fortsätta så nu med, men nu när antennen pajade så fick vi tänka om. 

Det visar sig nämligen att det kostar ganska många sköna tusenlappar att sätta upp en ny vanlig antenn, och då är vi inte ens säkra på att vi får bra mottagning. Just vårt hus och ett par till här på gatan ligger nämligen mer eller mindre i radioskugga mellan två sändare. Att sätta upp en parabol är däremot helt gratis, ger fler kanaler och stensäker mottagning, men då tillkommer förvisso månadsabonnemang istället. Och så är den ju så ful...

Nu blir det en parabol iallafall, som ska fästas på den gamla antennstången och inte på husfasaden. Punkt slut! Så snart kan jag ligga i soffan och skaffa mig TV-vanor som jag inte ens visste att jag var i behov av. Och vi som inte ens skulle ha TV...

onsdag 23 februari 2011

Höna pöna

Kan man ha hönor i köksfönstret utan att det är påsk? I det lilla köksfönstret ovanför diskbänken tronar iallafall min fina gjutjärnshöna, oavsett tidpunkt på året. Jag har fyndat henne på loppis (var annars?) för ett par somrar sedan, och hon tillhör en av mina absoluta favoriter här hemma. 


(Och ja, fönstren är precis så skitiga som de ser ut att vara...)

Att få ha riktiga höns en dag vore en dröm, fast det stannar nog vid just en dröm. Även om vi har en lada på tomten så bor vi trots allt inne i tätbebyggelse. Jag tror inte att grannarna skulle jubla av lycka om det sprang omkring små kacklande varelser lite varstans. (Fast kanske skulle de bli positivt inställda om man mutade dem med färska ägg?)

Insåg just att min gjutjärnshöna kanske är en tupp? Hur ser man skillnad? Hehe, i vissa avseenden är jag allt fortfarande en stadsjänta!

tisdag 22 februari 2011

Längtan

Gårdagens inlägg dämpade ju inte precis min längtan efter trädgårdssäsongen. Medan lätta små snöflingor började dala utanför mitt fönster så blundade jag och drömde mig bort...


När jag återvänt till verkligheten hittade jag ett enkelt, roligt och framförallt GRATIS fotoredigeringsprogram på nätet som jag lekte med en stund: picnik.com. Resultatet blev det lilla sommarcollaget här ovanför.

Mitt planteringsbord... 
Mina vattenkannor... 
Mina pelargoner... 
Min lilla snigel...
Åhh, nu längtar jag igen!

måndag 21 februari 2011

Odlingsdrömmar

När jag tittar runt i "Blogglandia" ser jag att många av er har börjat så frön och förodla inför den kommande säsongen. Förra året var jag också på hugget tidigt, men resultatet blev så nedslående att jag inte riktigt känner samma sug efter förkultivering i år. (Det enda positiva undantaget förra året var en flitig Flitiga Lisa, som till och med finns förevigad i min bloggheader.) Dessutom har vi inget vettigt ställe att förvara alla små krukor och odlingslådor på här hemma i vårt lilla hus.  Det får nog bli direktsådd för mig i år.

Även om jag inte är så praktiskt aktiv med plantering så pågår det desto mer drömmar och planering inne i huvudet på mig. Det finns fortfarande enormt mycket kvar att göra i vår 1500 kvm stora trädgård, och i sommar finns det mer än ett område som jag vill prioritera. 

Nu när värmepumpen (som är allt annat än grann) är installerad på södersidan så vill vi försöka "gömma" den på något sätt med hjälp av buskar och växter. Eftersom vi har vattenburen värme, så behöver vi inte ta hänsyn till luften som pumpen använder (vilket annars kan vara ett dilemma när man vill plantera nära ett luftintag). Däremot får man väl räkna med att det kan bli kallt där själva fläkten snurrar, så vissa växter kanske inte trivs där. Vår pump har dock fläkten riktad uppåt och inte framåt, så det kanske inte behöver vara något bekymmer. Om någon har erfarenheter av plantering i anslutning till värmepumpar, så mottages alla tips med tacksamhet!

För första gången tänker vi också försöka oss på att odla lite grönsaker; det här är ju första hela sommaren som vi bor här permanent, så vattningen blir inget problem. Det blir någon form av odlingsbäddar för vår del, antingen färdigköpta pallkragar eller egensnickrade i något slags lärkträ. Vilken lyx att kunna tassa ner i trädgården och plocka egenodlad sallad och egna grönsaker, - jag längtar! Det blir dock ingen jätteodling nu första sommaren; vi provar oss fram i liten skala till att börja med. Bärbuskar, fler rabarberplantor och en fläderbuske står också högt på önskelistan för ätbara inslag i trädgården.

Bild från www.odla.nu

Om man hade kunnat, så hade jag helst av allt gått i ide ett par veckor nu. Väck mig i april, när våren är här för att stanna!

söndag 20 februari 2011

Strul och kul

Idag skiner solen över min del av Skåne. Drar man ner mössan över sina kalla öron, vänder näsan mot solen och blundar, så kan man lura sig själv och låtsas att det är vår för en liten stund!

Som de gamlingar min gubbe och jag är, tog vi en liten söndagstur med bilen runt lunch. Det blev en lyckad resa: Jag blev stannad i en poliskontroll och fick blåsa i en alkometer, och så gjorde vi slag i saken och införskaffade en ny fin TV på ett av de större elektronikvaruhusen utanför Kristianstad.

Mindre roligt blev det när vi kom hem, då den nya TV:n inte hittade någon antennsignal. Både vi och vår trevlige granne konstaterade att den mer eller mindre antika TV-antennen på vårt hustak inte har en endaste "pigg" kvar för vettig mottagning: Förmodligen blåste den sista bort i stormen häromdagen. Att vårt lilla samhälle dessutom mer eller mindre ligger i radioskugga (ni minns säkert mitt bredbandsstrul från i somras) underlättar ju inte saken. Well, well... Längre upp på gatan ligger det en antennfirma, som vi får ringa hit imorgon. Duktiga hantverkare finns det gott om i krokarna, som tur är. Helt klart en av fördelarna med att bo i "Glesbygd"!

Desto roligare blev det när jag, i brist på eftermiddags-TV, loggade in på datorn och hittade en fin award! Det är go'a fröken Tina med bloggen The Shed som förärat mig med både den och fina ord på sin blogg idag. Tack söta du; det värmer verkligen!


Tanken med just den här utmärkelsen är att uppmärksamma favoritbloggar med färre än 100 följare. Jag skulle vilja ta tillfället i akt och skicka den vidare till ett gäng jättesköna tjejer, vars bloggar jag hittat till nu under våren och som verkligen har varit nya trevliga bekantskaper här i "Blogglandia":


Ni har alla superfina bloggar som inspirerar mig och förgyller min vardag! 
Hoppas att nya läsare också hittar till er!

lördag 19 februari 2011

Avkoppling

Lördagslugnet sänker sig i stugan. Sportljud från TV:n (som av någon märklig anledning har börjat ta 10 minuter på sig innan bildröret kommer igång...), kaffe i koppen, nybakade kärleksmums i magen, raggsockor på fötterna och en bunt färska tidningar på sängkanten. Då mår man som en prinsessa!


Nu tänker jag krypa ner under en filt och frossa i mina tidningar. Kanske tar jag en sen middagslur, så att jag orkar hålla mig vaken till del två av BBC:s nya, underbara serie på SVT ikväll. (Melodifestivalen tror jag vi hoppar över; förra veckan kändes som ett riktigt lågvattenmärke...) 

Avslutningsvis så hälsar sambon så gott och tackar för alla snälla krya-på-dig-hälsningar efter gårdagens inlägg: 

Tack för all oro! 
Detta är sambon med sitt nyopererade navelbråck. 
Förutom att det tar två timmar att ta på sig strumporna så mår jag bra!
/Bråck-sambon

fredag 18 februari 2011

Makalöst...

... vacker är buketten som under dagen har intagit sin plats på bordet i gröna rummet! Det är den nyopererade sambon som har fått blommorna från sin rara personal, men nog passar jag på att njuta av dem också. Vilket härligt sprakande vårfyrverkeri!


På helgens agenda står rekreation och vila, som den ene av oss ordinerats av doktorn. Den andra av oss (som av naturen är ganska slapp i normaltillstånd) är inte sen att haka på!

torsdag 17 februari 2011

Mormorsrutor

Mormorsrutor är alltid lika tidlöst och alltid lika snyggt! Hemma hos oss finns det en stor pläd med svart som bas och en massa härligt knalliga färger i rutorna. Åh, vad jag önskar att jag kunde säga att jag har gjort den själv...


... men det har jag tyvärr inte. Skulle kunna tänka mig MASSOR med filtar i olika färgställningar! Kanske är det inte försent att lära sig? 

tisdag 15 februari 2011

Thomas Sabo

Armband med berlocker från Thomas Sabo är populära just nu. Jag har härliga tre guddöttrar, som alla har fått Thomas Sabo-armband av mig; två i samband med dop och en i samband med konfirmation. Jag gillar den enkla designen på själva kedjan (som finns i tre olika storlekar) och idén med att man kan köpa personliga berlocker vid speciella tillfällen under åren som går. Det finns massvis med berlocker att välja mellan; en del är visserligen löjligt dyra, men tanken är ju inte att man ska köpa alla på en gång.

I bl.a. Malmö finns det en hel affär som bara säljer Sabo, och det finns även en web-shop. Det förekommer också en hel del berlocker på Tradera, men där vill jag gärna höja ett varningens finger: Jag provköpte en berlock där, som så uppenbart visade sig vara en billig kopia från någon plastig fabrik i Kina. Man får helt klart vad man betalar för, eller rättare sagt vad man inte betalar för...

Jag har länge varit sugen på ett eget armband, vilket jag har nu. Fyra små berlocker är redan samlade på kedjan, som alla representerar någon eller något speciellt för mig. (Vad den lilla solen representerar kan nog trogna läsare av den här bloggen lista ut ganska enkelt!) Jag använder mitt armband så gott som varje dag; det passar till allt! 


(Nu fick du en massa fin gratisreklam, Thomas Sabo. Kanske läge att ge mig lite rabatt nästa gång jag tittar in i affären? Hihi!)

måndag 14 februari 2011

Hjärta

Stor kram 
på 
Alla Hjärtans Dag!


(Den här goda chokladen låg på köksbordet och väntade på mig när jag tassade ut i köket imorse. Nu blir det kaffe och mums; önskar att ni kunde vara med!)

söndag 13 februari 2011

Sifferskedar

Igår kikade vi in på en av de lokala välgörenhetsaffärerna när vi ändå var i krokarna. (Missionen för dagen var egentligen att handla semlor på fiket som ligger "next door".) Våra ganska täta besök har gjort att vi så smått börjar bli kändisar; sambon har till och med förärats smeknamnet "Fia-med-knuff-mannen", eftersom tanterna i affären vet att han samlar på gamla spel.

Några spel blev det inte den här gången, men jag hittade en knippe roliga skedar, där skaftändarna är numrerade från 1-12.


Färgen på skedarna är väl egentligen inte den snyggaste - materialet är något slags odefinierbar legering - men det där med siffrorna tycker jag är rätt kul. Om inte annat är det ju ett bra sätt att hålla reda på just sin egen kaffemugg eller sitt eget glögglas. Jag kan höra hur partysnacket kommer att gå: 
"Ursäkta mig, men jag tror bestämt att nummer åtta var min!"


Tills vidare har de hamnat i en grön porslinsmugg uppe på kökshyllan. Vem vet, Fia-med-knuff-mannen kanske hittar på något roligt spel som vi kan spela med dem. Någon som är sugen på en omgång skedbingo?

lördag 12 februari 2011

Sambo

I mitt liv finns två go'a killar som lystrar till benämningen i dagens rubrik: Min sambo och min Sambo. Den ene är av kött och blod och delar mitt liv här på Solhäll, och den andre är av trä och bor i gröna rummet. Kär är jag i båda två!


Hur den sistnämnda hittade hem till oss kan du läsa här. Han visade sig dessutom vara ett riktigt fynd, vilket du kan läsa om här!

Önskar er alla en riktigt skön lördag!

fredag 11 februari 2011

Bakslag

Fast att man har förberett sig på att det ska snöa så blir man ändå helt bedrövad när det väl sätter igång. Vårkänslorna som infann sig bara häromdagen är borta på ett nafs, och jag får tvärvända på kökstrappen, gå in igen och leta efter tjockvantar och toppluva. Blääää...


När muntergök ändå har flugit sin kos, så passar jag samtidigt på att konstatera att vi har fått kökstrappen förstörd av ett tjälskott, att hängrännan på den ena sidan smatten har blivit tillplattad av isras och att vår lilla lada definitivt behöver målas om i vår. 

Men tänk, vilken tur att det är fredag iallafall!

torsdag 10 februari 2011

Paradis

När jag ändå är inne på temat grön keramik den här veckan passar jag på att visa en annan favorit: Paradisverkstan på Öland. Speciellt kär är jag i deras urläckra kollektion Fröhus. (Se bilden.) Jag älskar både den härligt runda formen och den härligt gröna färgen! Tyvärr är jag inte ägare till något av dessa vackra föremål, men drömma kan man ju alltid.

Bilden lånad från www.paradisverkstaden.se


























Jag och sambon besökte Paradisverkstan för ett par år sedan, när vi var på Öland i samband med ett bröllop. Långt iförväg började jag drömma om allt fint jag ville handla med hem, men när vi väl kom dit blev jag som bedövad av alla ljuvliga saker som fanns där. Jag gick runda efter runda, drabbad av beslutsångest över att inte kunna köpa med mig hela butiken hem. Besöket slutade i världens antiklimax; jag åkte därifrån tomhänt!

Hoppas att vi har vägarna förbi Öland snart igen. Kanske gör jag ett nytt försök då!

onsdag 9 februari 2011

Helleborus niger

På mindre än en vecka har nästan all snö försvunnit från nordöstra Skåne, halleluja! Det enda som finns kvar på vår tomt är tre skitiga ishögar på vår framsida, som plogbilen har byggt upp i omgångar. (De kommer väl ligga kvar till långt fram i maj...)

När snön smälte längs husväggen stack det plötsligt fram en tuva blommande julrosor ( latin: helleborus niger) som jag planterade ut förra våren. Stjälkarna är lite böjda och blommorna lite tilltufsade efter kung Bores omilda hantering, men det spirar och gror iallafall. It makes me so happy!


Nu när snön är borta blir det uppenbart att sorkarna har har haft en synnerligen aktiv vinter: Nästan varenda gräsmatta i grannskapet är fullkomligt översållad med sorkhål; jag har aldrig sett så många! Av någon märklig anledning (som bara sorkarna vet) har de lämnat trädgårdarna på vår gata ifred. Vi bor mitt i en lång uppförsbacke, så de kanske inte orkade ta sig upp hit!

Några flingor ny snö lär vara på ingång i dagarna, men till helgen såg jag minsann en stor sol på väderprognosen. Hoppas de har rätt, för en gångs skull! (Fast helst inte om snön, förstås.)

måndag 7 februari 2011

Upsala Ekeby

Jag är väldigt svag för en viss sorts Upsala Ekebykeramik, eller rättare sagt keramik från Upsala Ekeby som har en viss sorts färg: Härligt ljusgrön! Det dyker upp prylar i just den här färgen lite då och då på antikmarknader, auktioner och loppisar, och även om det inte dirket brukar vara loppispriser på dem, så  slår jag till när jag hittar något.

Så sent som i lördags förälskade jag mig i den fina vasen till vänster på bilden under ett antikaffärsbesök, så till den milda grad att den fick följa med hem. Nu har jag hela FYRA föremål i min "samling"! (Dublett till tallriken fick inte vara med på bild.)

Jag vet inte riktigt under vilken tidsperiod dessa saker tillverkades, eller om alla föremål med just den här glasyren tillhör samma kollektion/formgivare. Jag vet bara att jag tycker om dem! Att jag själv föddes i just Uppsala och tillbringade mina första 11 levnadsår där, gör det ju lite extra speciellt. (Om inte annat är det en himla bra ursäkt för mitt samlande, hihi!)

söndag 6 februari 2011

Vårens vandring

Redan förra våren presenterade jag er för damen med samma namn; fröken Våren. Hon är en vit alabasterdonna som sambon har fyndat för 75 kronor på loppis, och som bor under det lilla vita bordet inne i röda rummet. 

Det som är speciellt med henne är att hon inte står still, - hon vandrar framåt på golvet, lite varje dag. Ibland hittar vi henne långt ute på golvet, där hon kan stå och sola sig i ljuset från fönstret. Man riktigt ser hur hon vänder ansiktet mot solstrålarna och njuter!

Kanske är det så att förklaringen till detta fenomen ligger i gunget i golvbrädorna som uppstår när vi rör oss i rummet, men visst vill man mycket hellre tolka det som ett tecken: Våren är i antågande, av egen fri kraft och vilja!


Idag är det faktiskt mer vår när jag tittar ut i trädgården. Nästan hela gräsmattan har avtäckts från sitt snölager inom loppet av bara några dagar, och i hörnan mellan glasverandan och husväggen blommar julrosorna. Idag är det dessutom dags för årets första biltvätt; bara det är ju ett vårtecken i sig!

lördag 5 februari 2011

Veckans...

... tulpanbukett består av vita blommor och blåbärsris, som inhandlades på torget i Kristianstad idag. Den digitala termometern på torget visade på 10 plusgrader, vilket fick mitt vårlängtande hjärta att ta ett skutt av lycka! Sambon och jag spenderade hela 33 minuter på shopping; sedan strandade vi på ett café under minst lika lång tid, intagandes caffe latte och bagel. Ingen dum start på lördagen!

Buketten vill jag skicka genom cyberrymden till min allra sötaste Famme, som fyller 97 år idag och som minsann surfar runt här på bloggen när tillfälle bjuds. - Du är bäst, puss på dej!



fredag 4 februari 2011

Vinterveranda

Bakslag på det som verkade som en lovande start på våren; idag har det snöat i nordöstra Skåne. Eftersom det (gudskelov) fortfarande är plusgrader ute, så blev det dock inte mer än blask när flingorna landade på marken. 

Jag längtar efter att kunna använda glasverandan igen. Den har stått mer eller mindre tillbommad hela vintern, eftersom det är isande kallt där ute och eftersom dörrarna sväller av kölden och blir tröga att öppna. När det blir frostrosor på glasrutorna känns det nästan som om man sitter inne i en igloo! 


(Bilden är inte nytagen, så om någon känner igen den så har jag säkert visat den förut. Och julstjärnorna på fönsterbrädan är fusk, om någon undrar hur jag lyckas hålla blommor vid liv i minusgrader.)

Skönt iallafall att vi är inne i februari, och skönt att det är fredag! Vår helg är än så länge ett helt vitt blad; vi får väl se om vi orkar hitta på något vettigt.

torsdag 3 februari 2011

Frosseri

Tänk att man får handla på tax free när man flyger mellan Skåne och Stockholm! (Förvisso via København, men ändå.) Det får en ju att inse hur kontinentalt vi ändå bor här nere i söder, hehe! 

Nu är det ju inte jag själv som har varit ute och flaxat, utan sambon. Förra fredagen kom han hem med två stora påsar M&M till mig. Just det godiset (och diverse goda glassar) orsakade mig 10 kilos övervikt under ett au pair-år i USA i min ungdom... 

Man kan väl säga som så att inte mycket har förändrats när det gäller min aptit på de läckra små godbitarna; innan lördagen var över satt jag där med två tomma påsar. Visserligen hade vi främmande just den dagen, men jag undrar om de egentligen hann med att få så många. Hur som helst är det nog tur att vi inte är ute och flyger så ofta! 


tisdag 1 februari 2011

Torkställning

Även om våren och sommaren fortfarande känns ruggigt avlägsna, så hindrar det ju inte att man redan nu kan börja drömma om en massa roliga trädgårdsprojekt. Odling, blommor, buskar och träd i all sin glans, men roligast för tillfället är det att fantisera om alla storslagna snickarprojekt som jag skulle vilja prova att ge mig på.

Överst på min önskelista står en torkställning där jag kan hänga tvätt ute. (Vem älskar inte doften av nytvättade lakan som fått torka för vinden?) Vanliga tvättvindor tycker jag i ärlighetens namn är ganska trista, och det är lite för långt mellan våra träd för att det ska funka att bara spänna upp en hyfsat lång tvättlina. Den absoluta drömmen vore att försöka få till en ställning likt den på bilden här:




















Både bild och beskrivning på hur man ska gå tillväga för att tillverka den vackra ställningen är hämtad från tidningen Allt i Hemmets hemsida, som du hittar om du klickar här.

Jag tycker ställningen är helt fantastisk! Kan det vara så svårt att "tota ihop" en sådan själv, månntro? Jag tror faktiskt att jag ska ge det en chans i sommar!