måndag 31 december 2012

Hej då 2012!

Tänk att ännu ett år är till ända. Det känns märkligt att dagarna susar förbi så snabbt. Ibland hänger jag inte riktigt med, men när jag möter mitt ansikte i spegeln om morgnarna så inser jag ju att jag ändå har blivit 365 dagar äldre sedan förra gången det var nyår...

Vad kommer man då minnas från bloggåret 2012? Från ett personligt perspektiv har det varit ett år som (trots det trista sommarvädret) förde med sig många sköna dagar i trädgården, där en hel del nya projekt faktiskt blivit klara. Det är också året då vi äntligen kom iväg till Los Angeles för att hälsa på sambons syster, vilket verkligen var på tiden. Många loppisar med varierande fynd har det ju också blivit.


Hej då 2012! Nu håller vi tummarna för att 2013 ska bli ett lika fint år. Nog är det något visst med 365 nya oskrivna blad i kalendern. Gott nytt år och på återseende önskar jag till alla er fina bloggläsare!

söndag 30 december 2012

Plötsligt händer det

Om man skrapar fram 1000 kronor på Triss på självaste Luciadagen kan man utan att skämmas lägga pengarna på en ny skinnväska från Liebeskind Berlin på mellandagsrean. (Det är ju inte säsong för rosbuskar...) Att väskan heter Gloria ger ju genast en annan dimension till den vackra julsången Gloria in excelcis deo, hehe! Och orange är ju dessutom en särdeles piffig komplementfärg till grön!


Att jag sedan egentligen brände de där pengarna på IKEA redan för flera veckor sedan behöver vi inte tala högt om...

lördag 29 december 2012

Ett tag till

Nämen, vad är det för en liten parvel som står och smyger vid dörren ute på glasverandan? Du ska ju inte vara kvar här nu... Julen är över för den här gången, så skynda dig iväg! 


Regnigt och ruskigt där ute, säger du? Tradigt att bli blöt om fötterna? Alldeles för mycket julgodis kvar att njuta av här på Solhäll? Nåväl, du kan väl stanna ett tag till...

fredag 28 december 2012

Jul i röda rummet

Som sista inslag i min lilla julreportageserie visar jag idag några bilder från röda rummet, som är vårt TV-rum/mysrum/vardagsrum. Som namnet avslöjar är det här det mest juliga rummet i huset redan från början. (Fast väggfärgen blir av någon anledning aldrig riktigt rätt på bild, i själva verket är den mer mörkröd än tomteröd.) Genom valvet (där den traditionsenliga mistelkvisten hänger varje jul) skymtar vårt sovrum.


Står man i sovrumsvalvet ser röda rummet ut som på bilden här nedan. Så mysigt det är att kunna ligga i sängen och titta på granen! På det gamla bokskåpet hänger ännu ett försök till hemmagjord buxbomkrans. Hellre än bra den här gången också... (Pernilla, glöm inte att boka in mig på nästa kurs, hihi!)


Gottebord måste man ju ha på julen! Problemet om man sätter fram det för tidigt är att man måste fylla på det många gånger fram till jul... Fast idag har släkten varit här, så nu har vi faktiskt fått lite hjälp med ätandet!


En röd amaryllis i kruka hör julen till. I år lyckades jag hitta ett exemplar med stadig stjälk, som klarar av att stå rakt på egen hand. Ståtlig växt, det där!


Soffan kom inte med på bild den här gången, men den står också här inne och det är där jag ligger mest hela tiden nu under ledigheten. Fast nu känner jag i hela kroppen att det nog snart måste bli ändring på det...

torsdag 27 december 2012

Jul i gröna rummet

Hemma-hos-reportaget fortsätter. Idag bjuder jag på titt in i vårt matrum, som går under namnet gröna rummet här på bloggen. (Som om det bara är där det finns gröna inslag i vårt hem, hehe!)

Precis som i det gröna köket (se gårdagens inlägg) är det måttligt juldekorerat här inne, men ett par av mormors gamla tomtar vill jag inte vara utan här inne heller!Visst kan man hålla sig till sobra färger som vitt och guld mot det gröna, men jag får erkänna att jag faktiskt gillar den gammaldags känslan som ett lagom stänk rött bidrar med på julen. 


På murspisen ligger en enkel girlang som jag totade ihop av mjuka enkvistar. De två mossbeklädda konerna hittade jag på en blomsteraffär i Osby. (Återstår att se om de går att återanvända nästa jul...) Den lilla guldrenen är ny för i år och är en gåva som sambon fått av en medarbetare.


På den låga bruna bokhyllan (som har varit här på tillfälligt besök sedan 2008!) står några vita julstjärnor och kupan med mina nya gröna glaskulor i. Inget rött här, inte!


De två snöbollsformade ljuskloten inhandlades på vår lokala mataffär dagen innan julafton, och har fått spretiga hemmagjorda manchetter av buxbom. Det där med att binda kransar är verkligen inget jag kan stoltsera med att vara bra på, oavsett hur små och oansenliga de är...


En bukett röda rosor som jag fick på jobbet innan jul blev riktigt fin på matbordet i sambons ärvda silverpokal. Och clementiner och apelsiner är ju juliga i skål precis som de är!


Här blir det julmiddag igen imorgon, då sambons sida av familjen kommer på besök. Det är riktigt roligt med tillfällen då man får tända takkronan och vädra finporslinet!

onsdag 26 december 2012

Jul i köket

Idag bjuder jag på ett litet julreportage från vårt kök. Det pastelligt 50-talsgröna kanske inte är den mest juliga färgen, men uppblandat med vitt och lite rött i lagom dos, så blir det rätt bra julkänsla iallafall. 

I fönstren har jag satt upp vita gardinkappor med enkla röda broderier. (Det är det enda stället där jag byter gardiner till jul.) Rödvita handdukar gör sitt till och plastmattan på golvet är vänd med den ljusa sidan uppåt. Den röda träljusstaken är ett vingligt loppisfynd som flyttar från rum till rum beroende på var vi sitter. På fönsterbrädan gör zinkkrukor med vita julstjärnor sällskap med mormors älskade tomtar och...


... Nusnäs-ljusstaken som jag tycker så väldigt mycket om; den är precis lagom i storleken för våra fönster. (Mamma tipsade om att de finns för halva priset på Åhléns nu, om någon skulle vara på jakt.)


Jag har bytt en av kuddarna i soffan mot en i rött och vitt, och på köksbordet ligger en jullöpare. Under hyllan har jag fixat enklast möjliga julgirlang i form av ett hampasnöre med buxbomkvistar och halmhjärtan.


I soffan sitter den finurlige lille trashanken som jag köpte på loppis i januari för att jag tyckte synd om honom. Nu är han en självklar del av julfirandet här på Solhäll!


Det är riktigt mysigt att sitta här vid köksbordet och kika in i gröna rummet, allra helst när det brinner i spisen. Fast med tanke på mildvädret så har det faktiskt inte blivit så värst många brasor hittills i jul...


Ja, det blev visst lite bildfrossa idag, men det var ju så länge sedan man kunde fotografera i dagsljus. Jag varnar redan nu för att det kan komma fler julreportage från andra rum framöver...

tisdag 25 december 2012

Juldagsmiddag

Efter all julmat kan jag nästan inte tänka mig något godare än mammas goda porterstek med potatis, brysselkål, kokta morötter, vinbärsgelé och gräddsås. Och tänk, precis det blev vi bjudna på hemma hos mina föräldrar idag, mums så gott! 


Nu sitter jag hemma vid datorn i min nya fina julklappspyjamas. Imorgon tänker jag faktiskt inte ta av mig den på hela dagen!

måndag 24 december 2012

Julefrid

Nu råder lugn och julefrid
Tids nog tar något annat vid
Men här får morgondagens skuggor inte ruva
Och sjunger kanske nån för mig
Och sjunger kanske nån för dig
Ett sprucket men ett hoppfullt halleluja
Halleluja, halleluja
Halleluja, halleluja


Med önskan om en fridfull och fröjdefull jul till er alla! 

söndag 23 december 2012

Jul i vårt hus

Efter att ha tillbringat dagen med svärmor och Amerika-svägerskan i Malmö, så blev det äntligen dags att få granen på plats på Solhäll igår kväll. Det startade ett smärre trauma kan jag säga, eftersom vi inte kunde hitta julgransfoten. I alla år har den funnits tillsammans med julsakerna i tryggt förvar på vinden, men så icke i år. Med ficklampa sökte vi igenom varenda låda och varenda vrå på vår (numera) stökiga vind, utan resultat. 

"Vi får leta imorgon när det är ljust", sa sambon, men ni vet hur det är när man vill göra saker på en gång. Sålunda drog jag på mig stövlarna och tog ficklampan med mig ut till ladan. Och där, utan alltför mycket krångel, hittade jag den faktiskt liggandes på en hylla! Hur den har hamnat där förstår vi fortfarande inte riktigt, men tanken var säkert god när vi tänkte den i januari. Om vi tänkte alls...


Så nu är den på plats, vår lilla rödgran. Doftar gott gör den, och tindrar fint i rött och vitt gör den med. Som vanligt pyntar jag gran under devisen more is more! Jag menar, varför ändra på ett vinnande koncept?

Vår stackars gamla julbock i halm hittade vi på vinden redan till första advent, mer eller mindre uppäten av möss. Efter en kort shoppingrunda på stan i Malmö igår kom sambon tillbaka till parkeringshuset med en nymodighet: En juluggla! Nog passar hon fint som snus under granen? Och nu får mössen se upp...

fredag 21 december 2012

Redo!

Jobbväskan är undanstuvad, julmaten är inhandlad, julmusten står på kylning ute i smatten, gottebordet är riggat, stearinljusen är tända och fredagsnachosarna är uppätna. Nu är vi redo både för helg, jul och ledighet! 


Fast julgran är vi fortfarande utan, för vi var inte speciellt sugna på att pröjsa 400 spänn till den girige dansken som krängde kungskranar utanför Ica Maxi. Dessutom var de ändå alldeles för stora för vårt lilla hus. Det får bli morgondagens projekt.

torsdag 20 december 2012

Dan före dan...

Idag är det dan före dan. Dan före sista arbetsdan, alltså! Sen börjar två veckors efterlängtad och välbehövlig ledighet, hurra så skönt det ska bli!


Ikväll gör vi julgodis, skriver listor på vilken mat som ska inhandlas till jul och börjar röja så smått i våra högar. Fast vi klämmer också ett eller annat avsnitt på femte säsongen av "Mad Men". Sååå bra! Jag vill fortfarande vara Miss Green... (Minns ni henne? Hihi!)

Och imorgon ska vi handla julgran, hurra! 

onsdag 19 december 2012

Med en enkel tulipan...

... kan man skapa julstämning i köksfönstret. Och med lite mossa runt löken gör det inte så mycket att krukorna är päronglassgröna.


Fast jag undrar om det fungerar lika bra med snabbmakaroner som utfyllnad i krukan som det skulle ha gjort med vanlig planteringsjord...

tisdag 18 december 2012

Fjälltåg

Den 1 december lanserade IKEA en tillfällig textilkollektion som heter Fjälltåg. Jag måste säga att den verkligen stack ut när jag besökte varuhuset i söndags; den var härlig för både öga och känsla, med sin dova färgskala, läckra tryck och mönster och mjuka kvalité!

Källa: IKEA

På sin egen blogg skriver IKEA så här: "...kollektionen utgår från mötet mellan dåtid och nutid. Det enkla och det romantiska. Det massproducerade och det handgjorda. Inspirationen är hämtad från Sverige vid 1880-1920, en tid då samhället stod med ena foten i industrialismen och den andra i bondesamhället."

Källa: IKEA

Designat har Maria Bergström och Mina Karami gjort. Här finns mycket som skulle kunna få flytta hem till mig! (Fast det inte var så mycket grönt, hihi!)

Källa: IKEA

Är ni sugna på en titt får ni ta er till närmsta varuhus, för kollektionen säljs inte via nätsidan. Hur länge den är här för att stanna återstår att se.

måndag 17 december 2012

Brinnande knutar

Så har vi påbörjat den allra sista arbetsveckan innan julledigheten tar vid. Nog är det märkligt att man alltid lyckas fixa till ett fullspäckat schema, ända in i det sista? Fast när jag tänker efter gillar jag att ha det så. Hellre brinnande knutar än när det blir för slappt och slött.


Här hemma har adventsstaken fått flytta in i röda rummet. Det är ju här vi sitter och häckar om kvällarna, och brinnande ljus ska man ha under uppsikt för annars kan det ju brinna i knutarna bokstavligt talat. Hmm, märkligt att jag inte praktiserar samma visdom när det gäller värmeljusen på glasverandan...

söndag 16 december 2012

Äntligen Älmhult

Vi vaknade till en dimmig och grå tredje advent, och jag bestämde mig för att ta den där turen till det nya IKEA-varuhuset i Älmhult som jag funderat på i en hel månad. Jag stålsatte mig och förberedde mig på det värsta, men jag måste säga att jag blev positivt överraskad över hur lite folk det faktiskt var där, en söndag så här innan jul.

Positivt överraskad blev jag också över hur mycket nytt och trevligt det faktiskt fanns att titta på. Ner i kundvagnen slank (förutom värmeljus och kronljus, som tenderar att hamna där per automatik) en grön värmeljuslykta med det passande namnet Mörker...


... gröna dricksglas ur serien Krokett...


... de i "Blogglandia" numera klassiska 9-kronorsglasen Pokal (som passar alldeles utmärkt att servera julmusten i till jul)...


... taklampan Foto i ny skön grön färg (som ska hamna ovanför köksbordet eller nere i tvättstugan)...


... och ett fint överkast (det högra på bilden) ur den tillfälliga kollektionen Fjälltåg (som är så himla läcker att den förtjänar ett eget inlägg framöver).


Och så kom man hem, och så drack man kaffe, och så blev det mörkt... (Därför lånar jag dagens bilder från IKEA:s hemsida.) Och imorgon är det måndag. Ja, jag säger då det...

lördag 15 december 2012

Shopping, slask och sushi

Idag har vi julshoppat inne i Kristianstad. Jag kan ju säga att julhysterin där var en baggis jämfört med vädret och halkan; regn och blask gjorde alla vägar och gångbanor fullständigt glashala, och folk fick trippa omkring som pingviner för att inte dra i backen. Jag är glad att jag kom hem med lårbenshalsen i behåll!

 

Som belöning efter att ha stångats med x antal andra julshoppare unnade vi oss lunch på Sumo, som serverar stans bästa sushi. Det är egentligen det enda jag saknar från "Storstad", möjligheten att kunna slinka in på kvarterets egen sushibar närhelst andan faller på. I LOVE SUSHI! Jag ska nog bli japan i nästa liv...

fredag 14 december 2012

Den stora fredagslättnaden

Finns det någon skönare känsla än att låta sig drabbas av den stora fredagslättnaden? Ni vet det där ögonblicket när man sitter vid skrivbordet på jobbet fem minuter innan det är dags att gå hem, när man liksom stänger av hela veckans arbete mentalt och tillåter sig att gäspa ohämmat och bara låta tröttheten komma över en?


Den känslan toppas nästan bara av den frid som sedan infinner sig när man kommer hem och får hoppa i mysbrallorna, tända eld i spisen och värmeljus på verandan. Thank God it's Friday må vara ett urvattnat uttryck, men åh vad jag känner så!

torsdag 13 december 2012

Tipp tapp

Tja, att det inte är speciellt bra att det ser ut så här fattar jag också. Men det är ju så vackert så det nästan gör ont! Snyggare julgardin får man nog leta efter. Vad gör väl det att den sitter på utsidan av fönstret?


Och jag som tyckte jag tog i när jag skrev att det var 14 grader kallt i gårdagens inlägg blev faktiskt smått chockad imorse, när jag konstaterade att termometern visade på -21,7 grader. Från och med nu ska jag nog inte skriva mer om temperaturen...

onsdag 12 december 2012

Bro över mörka vatten

Bron som har gett vår lilla by sitt namn är nästan utomjordiskt vacker i sin vinterskrud. Genom de annars så mörka stenvalven flödar nu inte bara vatten, utan även ljus och färg. Verkligen stämningsfullt! (Fast att fånga det med mobilkamera och stelfrusna fingrar var inte så lätt...)


Ikväll noterar vi -14 grader på termometern. Jag tror jag behåller långkalsongerna på under mysbrallorna...

tisdag 11 december 2012

Kulor på display

Jag smyger in julen här hemma, lite mer för varje dag. De fina julkulorna i grönt och silver, som jag köpte på Fröjd för ett par veckor sedan, har hamnat under glaskupan på köksbordet. Om de blir kvar där återstår att se, men det blev en rätt fin liten display


Sambon är på julbord ikväll. Själv smörjer jag kråset med färdiggrillade revbensspjäll från matbutiken. Mums, det är barnsligt gott! Och himla skönt att slippa både matlagning och disk...

måndag 10 december 2012

Julstädat i smatten

Ingången på baksidan leder in till vår kallfarstu, som går under benämningen smatten här hemma. (Trogna läsare är redan förtrogna med begreppet.) För fjärde året i rad har vi haft på att-renovera-listan att fixa till det här utrymmet med vinterisolering, nytt fönster och ny ytterdörr. Jag kan bara konstatera att det inte har blivit av i år heller...

Däremot gjorde jag den årliga decemberrensningen här ute igår, för att bli av med trädgårdskläder, gummistövlar, verktyg och annan bråte, som liksom tenderar att "landa" här av sig självt. Två små enar står i fönstret i loppade terracottakrukor, och ännu en batteridriven ljusslinga från Maxi lyser upp fint i en glasljusstake på fot. Och nu finns det äntligen plats för mängder med julmust på den lilla vita bänken, som varit helt täckt av belamrande bråte de senaste månaderna.


Ivar-bokhyllan är fortfarande full med bra-att-ha-bråte, men spegeln har blivit julfin i ljusslinga och på golvet står nu en liten gran i hink. Det gigantiska hornet kommer från ett hjorthägn i Södermanland. (Och armbågen i spegeln tillhör bloggerskan, hihi!)


Ja, nu kan man ju tycka att det ser riktigt pittoreskt ut här ute i smatten, men med tanke på att utrymmet nästan håller utomhustemperatur, så vill man helst inte stanna kvar här för länge. Gissa vad som kommer att stå på att-renovera-listan år 2013 också? Det är ju tur att man aldrig är syssloslös när man bor i ett gammalt hus!

söndag 9 december 2012

När andra ljuset brinner

Det har varit ännu en lugn dag på Solhäll. Vi har haft en lång sovmorgon, tänt det andra adventsljuset i gröna rummet, ätit ägg- och baconbrunch, fikat med lussekatter och sitter nu och väntar på den utlovade snöstormen som ska komma in över Skåne på eftermiddagen.


Innan jag hörde väderleksrapporten funderade jag på att åka till Älmhult och inspektera det nya stora IKEA-varuhuset som precis har öppnat där. Jag hade behövt bunkra lite kronljus och servetter inför jul, men nu får det vänta till en annan dag.

lördag 8 december 2012

Snö, smörbytta och skumtomtar

Det är en fantastisk vinterdag i "Glesbygd", med sol, kyla och snöfall på samma gång. Solhäll ligger inbäddat som under ett bomullstäcke, och mot den gnistrande snön blir ljuset alldeles fantastiskt. Kan man annat än älska vintern, när det ser ut så här?


Vi njuter av en slapp lördag, helt utan planer. Ibland blir jag nästan sjuk av lycka över att få slå över hjärnan till stand-by-läge och hasa runt som en liten zombie i raggsockar. Idag är det definitivt en sådan dag...

En tur till två närliggande loppisställen har det iallafall blivit, när vi ändå var tvungna att bege oss ut för att handla mat. På ett av dem hittade jag den här söta lilla smörbyttan, som jag kanske kan ha som blomkruka, om inte annat.


Senaste numret av Lantliv är inhandlat, och som ni ser är även skumtomtelagret nyligen påfyllt, så nu är det soffläge som gäller resten av dagen!

fredag 7 december 2012

Variation

Här på Solhäll är vi typiskt svenska och kör tacos på fredagar. När vi inför-helgen-planerade igår kväll utspelade sig följande konversation:

"Tacos imorgon?"
"Nja, vi kanske skulle variera oss lite och hitta på något annat."
"Variera oss? Vad ska vi äta då?"
"Vad sägs om nachos?"
"Ja, nachos blir bra!"

Vi dör nog av skörbjugg en vacker dag...

Bild från lunchstopp på Pacific Highway 1, i närheten av Malibu tidigare i år.

Jag måste passa på att få tacka VizaLiza för den fina awarden du skickade vidare till mig i förra veckan. Sådant värmer verkligen i hjärtetrakten! Med utmärkelsen följde det 11 frågor att svara på; jag är lite lat och ber att få hänvisa till det här inlägget istället.

Ha nu en riktigt skön fredag där ute i stugorna!

torsdag 6 december 2012

Brrrrrrr...

Snöstorm som i Svealand har vi inte haft här nere i söder, men med Skåne-mått mätt får man nog säga att vi har mycket snö ändå. Kallt är det också, speciellt om mornarna när det är dags att traska till bussen. Det konstiga är att jag - som hatar att frysa i vanliga fall - tycker det är riktigt mysigt! Med varmaste jackan, toppluva och rejäla tumvantar klarar man det mesta.


Fast det finns visst en och annan krabat här hemma som inte riktigt delar min åsikt... Vårt vaktlejon  på verandatrappan säger inte "grrrrr" längre, det säger "brrrrrr"! Jag kanske ska ta och släppa in den stackaren i stugvärmen, hehe!

onsdag 5 december 2012

Stjärterum

Vårt badrum är inte med här på bloggen så ofta, och nog finns det en orsak till det. Det är nämligen allt annat än glamoröst, hihi! Med sliten gammal plastmatta på golvet, målad bucklig väv på väggarna och en hederlig gammal duschkabin är det ju inte som taget ur ett glassigt inredningsmagasin, precis...

Ett enkelt byte av toalettsits - från vit till svart - fräschade iallafall upp saker och ting här inne lite grann. Och den avbrutna grenen från julstjärnorna i köksfönstret, som jag svor så mycket över, blev faktiskt ett riktigt trevligt inslag i en liten vas på handfatet.


I framtiden kanske vi kostar på en riktig make-over i vårt badrum, men tills vidare får vi jobba med det vi har. Nu letar jag efter ett litet bord eller ett gammalt pottskåp, som jag kan såga ur och ställa under handfatet (som för övrigt måste vara den minsta modell som finns på marknaden) för att dölja de fula rören. Fint med ännu ett loppisprojekt!

tisdag 4 december 2012

Årets dörrkransar

För tredje julen i rad pryder Pernillas fina kransar dörrarna på Solhäll. Jag brukar köpa en på julmarknaden i Norra Sandby varje år, men i år krockade den oturligt nog med vår tur till Malmö i helgen. 

Som tur var ordnade det sig ändå, eftersom snälla Pernilla lät mig komma och hämta kransarna redan i torsdags. Jisses, så mycket fint det fanns att välja på! Eftersom jag inte kunde bestämma mig blev det TVÅ kransar i år. En till verandadörrarna på framsidan...


... och en till köksingången på baksidan. 


Tusen tack för att jag fick komma och störa i kransverkstaden, Pernilla! Utan dina vackra kransar blir det ingen riktig jul på Solhäll!

måndag 3 december 2012

Snö, snö, snö

Nog är det något alldeles speciellt med den första snön, ändå. Under eftermiddagen har snön fallit konstant över nordöstra Skåne, och tydligen ska det fortsätta hela natten. Och jag som tyckte att vi hade fått mycket redan igår, när den här bilden togs!


Ikväll blir det brasmys, fårskinnstofflor och micrad chili från igår. Måndagkvällar kan man faktiskt stå ut med ibland, trots att körövningen är inställd!

söndag 2 december 2012

När första ljuset brinner

Igår kväll kom så äntligen ljusstakarna på plats på Solhäll, och brickan med blockljus likaså. Grön mossa, två rödlöksliknande kulor, stjärnanis och kanelstång ger ett lagom naturellt stuk på årets bricka. I år pryds ljusen av siffror i svart emalj, inhandlade på fina butiken Fröjd i Osby. Så fiffigt det där med "broscher" som man sticker direkt i ljuset.


Redan sent igår eftermiddag började snön falla, och nu är hela världen alldeles vit. Adventsstämning som på beställning! Det snöar fortfarande ute, och vi sitter som bäst och grunnar på om snöskyffeln står där vi tror att den står... När vi har skottat oss ut pulsar vi nog ner på byn en runda. Det är ju skyltsöndag, även på ett litet ställe som "Glesbygd"!

lördag 1 december 2012

Makalösa Miss Li

Ingen har väl undgått att lägga märke till den makalöst duktiga artisten Miss Li i höst. (Om man inte hade gjort det för länge sen, det vill säga.) Redan innan "Så mycket bättre" började sändas, så bokade sambon och jag biljetter till hennes spelning på Kulturbolaget i Malmö, och igår kväll gick den av stapeln. Jisses amalia, vilken konsert det blev!


Det tog bara några minuter, sedan var vi alla fullkomligt fascinerade och förälskade i yrvädret på scenen, som fullkomligt pumpade ut energi över hela lokalen. Den här tjejen behärskar sin röst på ett sätt jag aldrig har hört maken till, och hon är fullständigt befriad från popvärldens ofta så plastiga och sexfixerade kvinnoideal. Miss Li är ett naturbarn, en härlig förebild för unga tjejer idag!

En Miss Li-konsert borde skrivas ut som medicin till alla hösttrötta, deppiga själar i vårt avlånga land. Det är rena vitamininjektionen, och nu har jag minsann fått mig en dos som garanterat räcker hela vägen fram till jul!